12 moduri de a vindeca o inima franta – partea 1

Sa te indragostesti este simplu, insa sa „iesi” dintr-o relatie poate fi groaznic de dureros, mai ales daca esti cel/cea care a vrut ca relatia sa dureze. Dar sa te opresti din a iubi nu este o optiune 🙂

Cand cel pe care il iubesti te respinge sau te paraseste, inima ta va fi franta. Insa, trebuie sa stii, ca oricat de afectat te simti, iubirea nu dispare. Iubirea este in continuare in interiorul tau!

Dar cum depasim durerea?

Va prezint in continuare 12 metode/tehnici care pot fi folositoare daca alegeti sa parcurgeti acest drum al maturizarii personale, dorindu-va sa iesiti mai puternici si mai increzatori in urma acestei experiente traite.

Priviti in interiorul vostru, si ganditi-va la acest „drum” ca la o oportunitate de a va vindeca ranile, pentru inceput trecand prin suferinta, pentru ca mai apoi sa reusiti sa o depasiti. Iar la finalul acestei experiente fiecare sa isi poata gasi sensul propriei experiente.

 1. Treci „prin” suferinta, nu „peste” ea

Imi dau seama ca cea mai dificila sarcina pentru o persoana cu inima franta, este sa stea linistita si sa-si constientizeze durerea. Dar asta este exact ceea ce trebuie sa faca. Nu exista scurtatura pentru a-ti vindeca suferinta. Nu ma refer aici ca trebuie sa te lasi prins in valtoarea suferintei, ci din contra, trebuie sa actionezi, dar in mod benefic pentru tine. Cum? Nu fugii de propria suferinta, oricat de mult doare. Priveste in interiorul tau cu blandete, vezi-ti durerea, accept-o ca ea exista si las-o sa te invete despre tine, despre temerile tale, despre fricile tale cele mai mari. Propuneti acest lucru si daca iti doresti cu adevarat sa afli despre tine, in loc sa fugi de tine, vei reusi! Vei reusi sa te cunosti mai bine, sa te imprietenesti cu partile din tine care nu-ti plac si pe care le eviti deseori. Iar atunci cand reusesti sa te cunosti mai bine, te vei accepta cu toate asa cum sunt ele.

 2. Bazeaza-te pe fortele proprii

Unul dintre cele mai eliberatoare ganduri pe care ti le poti repeta atunci cand esti cuprins de tristete si durere este : „ Reusesc sa ma bazez pe mine, pe fortele mele proprii oricat de greu ar fi. Cu adevarat, nu am nevoie de ceva anume sau de cineva anume ca sa fiu fericit” Inteleg ca atunci cand simti durerea apasatoare si tristetea adanca este foarte greu sa simti ca esti deja intreg si ca nu ai nevoie de cineva sau ceva ca sa fii intreg. Dar poti invata ca poti sa ai incredere in tine si in viata. Chiar poti! Este de datoria ta sa iti umpli golul interior si este responsabilitatea ta sa ai grija de tine! Desigur ca vei simti puterea ta interioara si vei fi ghidat de forta superioara din tine.

   3. Detaseaza-te

Nu incearca sa umpli golul tau interior grabindu-te sa intri intr-o noua relatie sau sa incerci cu disperare sa te „impaci” cu fostul prieten/a. Acest lucru este esential. Atasamentele conduc la suferinta.Astfel incat calea cea mai directa si sigura spre pace si fericire este detasarea.

O mica istorioara despre un gradinar batran care a cautat sfatul unui calugar:

Parachin: „Mare calugar, lasa-ma sa te intreb, cum pot obtine eliberarea?”

Calugarul : „Cine te-a legat?”

Parachin: „ Nimeni nu m-a legat”

Calugarul : „ Atunci de ce cauti eliberarea?”

Detasarea nu inseamna sa nu iti pese, sau sa fii mai putin simtit. Sa te detasezi inseamna sa iei un pic distanta de situatie pentru a o putea privi mai clar, insa scopul tau este prezent in continuare, si anume sa cauti sa intelegi despre tine; cand reusesti sa te detasezi vezi mai clar lucrurile , fiindca nu mai esti prins in valtoarea emotiilor care te coplesesc, ci esti la un pas distanta ca sa poti observa mai bine, fiind in continuare prezent, astfel vei fi mai constient de ansamblul situatiei tale si vei putea lua cele mai bune decizii spre bunastarea ta.

Distribuie acest articol