12 moduri de a vindeca o inima franta – partea 3

             

 

          8. Urmeaza un program sportiv

Practicarea sportului este de mare ajutor, miscarea fizica ajuta corpul sa se elibereze de tensiunile acumulare, ajuta mintea sa se relaxeze, imbunatateste functiile metabolice; sportul este un ajutor de nadejde, practicat de doua-trei ori pe saptamana; are efecte mentale si fizice vindecatoare.

 

  1. Creaza-ti o lume noua

In special daca te simti “legat/a” de el/ea, te poate ajuta sa iti reconfigurezi spatiul tau apropiat. Ocupa-te de ceea ce iti aduce tie bucurie, tie personal fara legatura cu el/ea; fa ceea ce stii ca iti place si gaseste bucuria din hobby-urile tale chiar daca te vei bucura in sinea ta si nu impreuna cu el/ea. Cel mai important lucru este sa iti dezvolti capacitatea de a te simti bine cu tine, in solitudinea ta! Iar acest lucru este posibil! Vei simti o mare implinire atunci cand te vei impaca cu starea de fapt a lucrurilor asa cum sunt, atunci cand vei zambi in sinea ta, cand iti vei zambi tie.

 

  1. Gaseste speranta

Exista o emotie care este mai puternica decat frica si aceasta este iertarea” Nu ma refer sa il/o ierti pe el/ea , ci mai degraba sa incerci sa creezi o relatie cu sentimentul de iertare in interiorul tau. Mai intai sa vezi ce inseamna asta pentru tine , cum te raportezi la ceea ce inseamna iertare si mai presus de toate sa constientizezi daca te poti ierta pentru anumite lucruri. De abia mai apoi poti merge la urmatorul pas si anume sa ierti pe cineva. Iertarea cere speranta : sa crezi ca exista un loc bun, sa crezi ca exista oameni buni, sa crezi ca exista lucruri bune. Realizeaza ca acest gol imens pe care il simti acum nu va sta cu tine pentru totdeauna, iar intr-o zi vei fi incantat/a sa intreprinzi actiuni, sa iti faci planuri, sa lupti pentru ceea ce iti doresti. Speranta este credinta ca tristetea se va transforma!

 

  1. Iubeste profund. Iar si iar.

Odata ce inimile noastre sunt zdrobite intr-o relatie care s-a terminat, avem doua optiuni: sa ne inchidem inima astfel incat nimeni sa nu mai poata patrunde; sau putem iubi din nou 🙂 asa cum am iubit pana acum sau altfel. Sa iubim din nou! Deoarece inima se extinde numai cu iubirea pe care suntem capabili sa o daruim.

Cu cat ai iubit mai mult si ti-ai permis sa suferi din iubire, cu atat vei fi mai capabil/a sa-ti lasi inima sa creasca mai mare si mai adanca; atunci cand prin iubirea ta cu adevarat daruiesti si primesti, aceia pe care ii iubesti vor ramane in inima ta chiar si atunci cand ei se vor indeparta de tine

 

 

 

 

Distribuie acest articol