Dependenta de ciocolata

Nu poti sa te abtii de la consumul de ciocolata?  Neagra, cu lapte, oricum ar fi, ai fi in stare sa mergi kilometri pe jos doar sa-ti gasesti ciocolata. Ea iti calmeaza nervii, iti atenueaza tristetea si te stimuleaza cand ai o treaba de facut.

Unora le place atat de mult incat ajung sa nu se mai poata controla si mananca mult mai mult decat ar trebui. Iar ciocolata este un aliment hipercaloric, asadar un pas in plus catre excesul ponderal. Se pare totusi ca exista o solutie pentru a lupta cu consumul abuziv, care in multe cazuri depaseste puterea noastra de control. Se cunosc de multi ani beneficiile efortului fizic in a ajuta oamenii sa-si gestioneze dependenta de nicotina si alte droguri.

Acum, pentru prima data, cercetarile arata ca acelasi lucru poate  fi  valabil si pentru dependenta fata de consumul unor alimente, in mod particular dulciurile.Acest aliment contine o serie de constituenti biologici activi care pot imbunatati pe termen scurt starea de spirit – si astfel consumul de ciocolata devine un obicei, mai ales atunci cand persoana respectiva trece printr-o perioada stresanta, are ciocolata la indemana si nici nu practica activitate fizica.

Va recomand o metoda simpla. Trebuie sa acumulati cel putin 30 de minute pe zi de activitate fizica, cum ar fi doua intervale de 15 minute de mers pe jos in ritm rapid. In afara de efectele benefice asupra sanatatii fizice si mentale, veti reusi sa controlati si aportul de energie.

Distribuie acest articol