Psihoterapie

Psihoterapia de Familie imbunatateste, armonizeaza relatiile, dezvolta capacitatea de a face fata problemelor, dezvolta comunicarea si schimba felul in care percepeti si acceptati nevoile si sentimentele celorlalti.

Psihoterapia de Cuplu.  Pentru ca relatiile dintre parteneri sunt foarte complexe si pentru ca fiecare partener vine in relatie cu o istorie personala, cu experientele sale si cu sentimente legate de trecut, se ajunge de multe ori la o lipsa mare de comunicare intre cei doi, la insatisfactie si chiar resentimente.

Astfel, psihoterapia de cuplu iti poate oferi perspective noi, suport pentru a-ti vindeca relatia sau pentru a descoperi ceea ce-ti doresti cu adevarat de la ea.

Dificultatile care apar intr-un cuplu si care pot fi abordate in terapie sunt legate de intimitate, putere, control, luarea deciziilor, etc.

Psihoterapia Copilului si Adolescentului ofera copiilor si adolescentilor sprijin emotional, suport in rezolvarea conflictelor, ii ajuta sa isi inteleaga sentimentele si dificultatile, ii invata sa gaseasca solutii noi pentru probleme vechi.

Adolescentii vad de cele mai multe ori psihoterapia ca pe contextul in care se pot privi pe ei insisi, se pot concentra asupra propriei persoane, asupra experientelor si relatiilor cu ceilalti, asupra conflictelor din familie, cu colegii sau isi descopera sperantele, visurile si temerile.

Scopurile unei psihoterapii pentru copii sau adolescenti pot fi specifice (rezolvarea anumitor simptome, schimbari de comportament, etc.) sau mai generale (diminuarea anxietatii, imbunatatirea stimei de sine, etc.).

Unele dintre problemele pentru care adolescentii vin la terapie sunt: conflicte in familie, abuz, adictii, stima de sine scazuta, auto-mutilari, ganduri suicidare, tulburari alimentare, esec scolar, anxietate, etc.

Problemele copiilor care vin la terapie pot fi:  enurezis, ticuri, crize de furie, retragere din diverse activitati, esec scolar, absenteism, hiperactivitate, agresivitate excesiva, timiditate, anxietate, etc.

Psihoterapia presupune un spatiu sigur, confidential, in care te simti acceptat si unde terapeutul te sustine si te indruma in descoperirea propriilor RESURSE de adaptare cu ceilalti si cu situatiile de viata.

Psihoterapia nu inseamna ca vei primi sfaturi si nici ca terapeutul tau va face lucruri in locul tau, ci iti va fi ghid pentru ca tu sa descoperi ceea ce este cel mai bine pentru tine.

Sedintele de psihoterapie sunt confidentiale, dureaza 50 – 60 de minute si in principiu zilele si orele programarilor tale se vor pastra pe tot parcursul terapiei.

Distribuie acest articol