Un mod diferit de a raspunde cand copilul tau este agresiv – partea 2

Iata 5 moduri de a intrerupe ciclul „Sunt un copil rau”

Lucrati la propriile dvs probleme. Este dificil sa va ajutati copilul sa rupa acest ciclu, daca sunteti blocat în propria rusine. Este nevoie de ceva timp sa va identificati factorii declansatori ai propriilor sentimente de rusine, gasiti timp pentru auto-ingrijire, adica reflectati la propriul sentiment de rusine care va incearca in diferite situatii din viata dvs. În loc sa va criticati greselile din trecut, fiti bland cu dvs. si priviti catre ce puteti face acum, in prezent, pentru a va accepta sentimentul de rusine. Cautati ajutor specializat, puteti merge la psiholog, unde veti gasi suport si sprijin in timp ce lucrati pentru a face schimbari in modul dvs de a va comporta si de a gandi.

 1. Cand copii manifesta agresivitate sau tipa, raspunsul dvs imediat va fi acela de a reactiona cu aceeasi intensitate. Din pacate, acest raspuns perpetueaza acest ciclu. In schimb puteti face cateva respiratii pt a calma propriile emotii inainte de a raspunde. Amintiti-va ca acest comportament al copilului nu este o urgenta.

 2. Priviti inainte ca acest comportament sa se manifeste. Multi parinti simt o urgenta in a pedepsi sau a „da o lectie”, atunci când copiii lor reactioneaza agresiv. Distrugand jucarii, dand din picioare, si lovind fratii sunt semne ca copilul dumneavoastra este tulburat, sau ca are nevoie de noi strategii pentru a gestiona sentimentele puternice . Uneori, este nevoie de un pic de cercetare din partea dvs pentru a întelege ce gânduri sau sentimente pot influenta comportamentul lor.
 3. Empatizati cu lupta. Puneti in cuvinte emotiile complexe ale copilului „Acest joc Lego nu vine deja asamblat asa cum ai sperat, nu-i asa ? Mâinile tale au simtit sa arunce, iar acum trebuie sa începi totul de la capat. Pun pariu ca iti doresti sa nu le fi aruncat, nu-i asa? Nu este întotdeauna usor sa facem alegeri bune atunci când suntem frustrati”. Nu trebuie sa fii de acord cu comportamentul lor pentru a le spune ca ii întelegi.
 4. Stabiliti limite cu compasiune: Creerea unui mediu securizant si stabilirea unor limite ferme este importanta, dar aceasta nu trebuie sa fie facuta cu asprime. Priviti sub nivelul ochilor copilului, daca este posibil. Oferiti o îmbratisare sau confort. Folositi mai degraba blândetea, decât forta. Folositi prezenta dvs increzatoare si calma pentru a trimite mesajul, „Aceasta poate parea mare si inspaimantatoare, dar ne vom descurca. Sunt aici cu tine”

  De ce functioneaza?

  Daca sunteti gata pentru a va ajuta copilul sa scape de ciclul „Sunt un copil rau”, trebuie sa fiti dispus sa va conectati la nivel emotional cu dvs insiva, inainte de a corecta comportamentul copilului.
  Acesta nu este un simplu pas.
  Va puteti gasi in situatia in care va vine sa faceti orice pentru a opri criza de furie, pt a linisti strigatele de frustrare; implicati-va si rezolvati problema, astfel pacea se va întoarce in casa dvs.
  Dar aici e „o cheie” – atunci când sunteti dispus sa spuneti: „Eu te vad luptandu-te si te iubesc în acest moment,” rusinea nu poate supravietui.
  Copilul dumneavoastra poate scapa de acest ciclu!
  Acum, copilul dvs poate sa învete sa gestioneze frustrarea.

Distribuie acest articol