Psihologie Clinica, Scor MMSE, Scala GAFS

Cabinetul Individual de Psihologie Radu Ioana Mihaela –  cabinet psihologie clinica Bucuresti sector 5 –  este autorizat pentru efectuarea de examen psihologic handicap, examen psihologic MMSE si GAFS, examen psihologic QI 

OFERIM SI SERVICII LA DOMICILIUL PACIENTULUI – EXAMEN PSIHOLOGIC HANDICAP PENTRU PERSOANELE NEDEPLASABILE!

In cadrul Cabinetul Individual de Psihologie se realizeaza si evaluari psihologice/examinari psihologice pentru copiii cu cerinte educationale speciale in vederea orientarii scolare si profesionale sau incadrarii intr-un grad de handicap. Evaluarile se realizeaza de catre psihologul clinician in conformitate cu prevederile Ordinului nr 1985/1305/5805/2016 

 

INTERVENTIA PSIHOLOGICA EFECTUATA DE CATRE PSIHOLOGUL CLINICIAN POATE IMPLICA :

 

1.  Activitatea de preventie primara si secundara a tulburarilor psihice – are in prim plan promovarea sanatatii si a unui stil de viata sanatos

2. Consiliere psihologica si psihoterapie suportiva

– psihoterapie de scurta durata centrata pe problema (individuale, de grup, cuplu si familie);

– psihoterapie  de relaxare si sugestie;

– interventie psihoterapeutica specifica in cazul tulburarilor de personalitate, anxietate, depresie, tulburari distimice, sindrom anxios-depresiv, fobii, atacuri de panica, obsesii si compulsii, tulburari afective, tulburari de somn, nevroze, tulburari de comportament alimentar, tulburari cauzate de stres, posttraumatice, tulburari de adaptare, de control al impulsului demente (dementa Alzheimer, dementa Parkinson, demente senile, demente vasculare), tulburari aparute ca urmare a accidentelor vasculare cerebrale (AVC), tulburari de memorie, etc

– optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere ( coaching);

3. Consiliere psihologica si psihoterapie specifica obiectivelor medicale particulare

– consilierea în situatii de criza si asistenta bolnavilor terminali (tumori canceroase, alte boli cronice), psihoterapia tulburarilor mentale datorate unor conditii medicale generale, tulburarilor afective datorate hipotiroidismului cu simptome depresive, etc.

– consiliere psihologica cu ajutorul tehnicilor cognitiv – comportamentale specifica obiectivelor medicale (ex. cresterea aderentei la tratament, modificarea stilului de viata, pregatire preoperatorie, consiliere postoperatorie).

Astfel, sunt investigate aspecte legate de sanatatea clinica sau psihosomatica, urmarindu-se atat optimizarea starii psihice a persoanelor sanatoase, cat si preventia tulburarilor psihice, psihologul clinician indeplinind urmatoarele functii:

– psihodiagnostic si evaluare psihologica clinica a persoanei adulte sanatoase sau care solicita incadrarea in grad de handicap si/sau orientarea profesionala, evaluare cognitiva (stabilirea coeficientului de inteligenta QI, stabilirea scorului MMSE, Scor Scala GAFS, examen psihologic, fisa de evaluare psihologica la copiii cu dizabilitati)

–  examen psihologic copii cu dizabilitati (stabilire Q.I, Q.D, stabilirea intarzierii  in dezvoltare)

– examen psihologic copii cu astm pentru Comisia Expertiza Medicala (stabilire Q.I)

– expertiza specifica a factorilor implicati in sanatate si boala, la cererea unor institutii abilitate, stabilirea gradului de discernamant;

– evaluari psihologice complexe în situatii de: abuz sau neglijare a copilului, stabilirea custodiei minorilor, stabilirea aptitudinii pentru adoptie, stabilirea timpului de vizitare a copiilor, prelungirea ingrijirii copilului;

– rapoart examen psihologic catre diferite institutii: instanta judecatoreasca, institutii de invatamant).

 

 

Repere teoretice despre cu ce se ocupa Psihologia Clinica si ce face Psihologul Clinician:

Psihologia Clinica investigheaza implicatiile psihologice in promovarea si optimizarea sanatatii( psihologia sanatatii) si previne patologia (psihologia sanatatii clinice sau psihosomatica daca este vorba de patologie somatica).
Psihologul clinician investigheaza factorii psihologici implicati in starea de sanatate, boala si patologie mentala (psihica).
Psihologul clinician abordeaza individualizat subiectul uman cu referire la starea lui de sanatate si boala.
Psihologia clinica are ca domeniu de aplicare aspectul curativ al tuturor bolilor in care sunt implicati factori psihologici si in optimizarea subiectilor umani sanatosi.

Psihologia clinica acopera toate etapele de varsta, astfel practica in cazul sugarului, copilului, adolescentului prezinta o serie de particularitati : consultatia este foarte rar ceruta de copil, de cele mai multe ori parintele sau persoana adulta fiind cel ce solicita examinare copilului, astfel rolul acestora este fundamental. In terapia copilului sunt implicate mai mult metodele non-verbale (copiii se exprima mai greu prin cuvinte si mai degraba prin joc si activitati creative) si indirecte ( adultul este angrenat in tratamentul copilului).

Psihologia clinica a adultului trebuie sa tina seama de dezvoltarea intelectuala si dezvoltarea personalitatii.

Psihologia clinica a varstnicului ia in seama prevalenta unor tulburari psihice ( cum ar fi dementele si depresiile severe care cresc la varsta inaintata). Aici ne referim si la nevoile speciale acestei varste (servicii la domiciliu) in cazul in care bolnavul este nedeplasabil.

In cazuistica mea la policlinica lucrez cu persoane diagnosticate cu dementa Alzheimer, dementa Parkinson, demente senile, demente vasculare, AVC (tulburari aparute in urma accidentelor vasculare cerebrale), tulburari de memorie.

 

 

Persoana de contact : Psiholog Ioana Mihaela Radu

Adresa : Str Dumbrava Noua nr.41, sector 5, cartier 13 Septembrie – Parcul Sebastian – Rahova, Bucuresti

Consultatiile se acorda cu programare prealabila la Telefon: 0724.389.091

E-mail : cabinetioanaradu@gmail.com

Distribuie acest articol