Consiliere Reintegrare Sociala – Serviciul de Probatiune

 

 

Probatiunea are rolul de a consolida modalitati alternative de executare a pedepsei inchisorii pentru persoane care au savarsit infractiuni cu pericol social redus. Este o perioada de supraveghere a unui infractor, impusa de instanta, fiind o alternativa pedepsei cu inchisoarea, o modalitate de interventie prin activitati cu fundament sociopedagogic, caracterizate printr-o combinatie intre supraveghere si asistenta.

Beneficiarii programului de reintegrare sociala:
Pot solicita consiliere psihosociala individuala in sistemul privat, persoanele condamnate aflate in supravegherea serviciilor de probatiune, in baza unei hotarari judecatoresti care cuprinde masuri/obligatii prevazute de lege si dispuse de instanta de judecata.
Documentele necesare pentru programul de consiliere reintegrare sociala:
  • actul de identitate in original si copia acestuia
  • planul de probatiune
  • datele de contact ale consilierului de probatiune desemnat responsabil de caz
  • documentele emise de instanta de judecata: dispozitia de executare, angajamentul subiectului semnat in instanta de judecata, hotararea instantei de judecata/ordonanta procurorului

 

Scopul programului de consiliere de reintegrare sociala

Reintegrarea sociala a persoanelor care au savarsit infractiuni, intarire a gradului de siguranta sociala si prevenire a savarsirii de noi infractiuni.

Incheierea consilierii psihosociale reprezinta etapa evaluarii si a concluziilor finale in care se face analiza perioadei de consiliere si se realizeaza un bilant al rezultatelor obtinute pe parcursul sedintelor a persoanei sanctionate.

 

Persoana de contact : Psiholog Ioana Mihaela Radu
Adresa : Str Dumbrava Noua nr.41, sector 5, cartier 13 Septembrie – Parcul Sebastian, Bucuresti

Consultatiile se acorda cu programare prealabila la Telefon: 0724.389.091
E-mail : cabinetioanaradu@gmail.com

Distribuie acest articol