Puterea Cuvantului
„La inceput a fost cuvantul, iar cuvantul era la Dumnezeu, si Dumnezeu era cuvantul”. (Evanghelia dupa Ioan)
Cuvantul este creator de viata, Dumnezeu a creat lumea si lucrurile prin rostirea numelor.
Orice cuvant rostit poate crea o realitate, depinde insa ce se afla in spatele cuvantului. Indiferent de limba pe care o vorbim, intentia noastra se manifesta prin intermediul cuvantului.
O vorba buna spusa din inima poate aduce echilibrul in sufletul unui om sau in jurul lui. Nu ne costa nimic sa o rostim ; ea poate aduce chiar vindecare, poate aduce bucurie, poate stinge conflicte si lega prietenii.
Nu e de ajuns sa stim cum sa vorbim , trebuie sa stim si sa-l ascultam pe celalalt.
Uneori acest lucru poate valora mai mult .
Ascultand, ii ajutam pe ceilalti sa ne aduca cuvantul cel bun, ascultandu-i ne vine inspiratia sau o idee salvatoare.
Gandurile insotite de emotii si sentimente pozitive sau negative pot da nastere la cuvinte, respectiv un limbaj pozitiv sau negativ care sa aiba repercursiuni asupra vietii oamenilor, a celorlalte fiinte sau lucruri care ne inconjoara.
Oamenii sunt niste creatori foarte puternici. Intreaga noastra putere de creatie este investita in convingerile noastre, si intrucat noi credem in ele, acestea reprezinta pentru noi realitatea. Atunci cand credem in ceva, tot ceea ce percepem va fi astfel filtrat de mintea noastra incat sa se potriveasca cu ceea ce credem.
Cuvantul este unitatea structurala a comunicarii, mesager al lumii noastre interioare. E nevoie doar de disponibilitate spre receptare de semnificatii si mesaje. Se intampla insa ca acelasi cuvant sa creeze efecte diferite nu numai de la individ la individ, putand avea atatea nuante cati cititori sunt, ci si asupra aceluiasi individ. Uneori trece pe langa tine fara sa-ti spuna ceva, alteori ti se pare ca-l auzi pentru prima data, sau ca inseamna mult mai mult decat pana atunci. El are puterea cu care il investim noi, fiind expresia bogatiei sau saraciei dinauntrul nostru.
Psih. Ioana Radu