Psihoterapie cognitiv-comportamentala

Psihoterapia cognitiv-comportamentala isi are originile atat in domeniul psihologiei cognitive, care pune accent pe rolul ideilor asupra comportamentului, cat si in cel al psihologiei comportamentale, cu orientarea sa riguros centrata pe obtinerea unor performante. Psihoterapia cognitiv-comportamentala se poate utiliza atat in terapia individuala cat si in cea de grup.

In cadrul psihoterapiei cognitiv-comportamentale, se acorda o importanta deosebita tehnicilor de restructurare atitudinala.

In Psihoterapia cognitiv-comportamentala sunt importante pe de o parte, tehnicile terapiilor comportamentale( modificarile obtinute in urma exercitiilor in sfera comportamentala) si pe de alta parte, premisa terapiilor cognitive care spun ca afectivitatea si comportamentul unui individ depind de modul in care acesta isi structureaza lumea interioara in schema cognitiva (tehnicile terapeutice fiind menite sa identifice si sa corecteze gandurile distorsionate si convingerile disfunctionale care stau la baza acestora)

La ora actuala se considera ca procesele cognitive influenteaza atat motivatia cat si comportamentul, iar majoritate tulburarilor psihice au la baza modele cognitive eronate, remedierea acestora putandu-se realiza prin corectarea lor.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala ii va permite pacientului ” sa se ajute singur”, iar terapeutul il va sprijini in dobandirea unor abilitati prin care sa rezolve nu numai problema prezenta, ci si eventuale probleme similare ce pot sa apara in viitor.

 

Persoana de contact : Psiholog Ioana Mihaela Radu
Adresa : Str Dumbrava Noua nr.41, sector 5, cartier 13 Septembrie – Parcul Sebastian , Bucuresti

Consultatiile se acorda cu programare prealabila la Telefon: 0724.389.091
E-mail : cabinetioanaradu@gmail.com

 

Distribuie acest articol