Puterea Gandului ( partea 1)

Tot ceea ce realizeaza oamenii si ceea ce nu reusesc sa realizeze este rezultatul direct al propriilor lor ganduri.

Gandul este un produs al fiintei umane, este sursa actiunii, vietii si manifestarilor ; gandul construieste mediul in care traim.

De multe ori se spune ca daca vrei sa schimbi lumea, schimba-te pe tine insuti si vei avea ce doresti.

Toate realizarile, fie ca se refera la afaceri, intelectuale sau lumea spirituala, este rezultatul direct al gandurilor, sunt guvernate de aceleasi legi si folosesc aceeasi metoda.

Singura diferenta este obiectivul ce trebuie atins si anume acela de a impiedica posibilitatea ca problemele sa fie abordate cu o stare mentala negative. Aceasta nu inseamna a trece cu vederea dificultatile, ci dimpotriva, inseamna a intelege ca o stare mentala negative este cea mai serioasa piedica in calea gasirii unei iesiri fericite.

Cum sa procedam pentru a nu permite starilor negative sa isi instaureze controlul asupra psihicului nostrum? Atunci cand majoritatea oamenilor se confrunta cu o problema, sunt tentati sa isi puna intrebari de genul : ”De ce mi se intampla tocmai mie?”;”Oare de ce sunt asa de ghinionist/a?”;”Aceasta sa-mi fie oare soarta?”.

Raspunsurile la aceste intrebari nu pot determina decat cel mult o consolare momentana. In schimb cei care par a depasi  cu usurinta orice dificultate, isi pun intrebari de genul :”Cum pot folosi mai bine ceea ce am la dispozitie pentru a imbunatati situatia?”

Ce putem gasi pozitiv in aceasta problema?”;”Ce anume poate fi imbunatatit?”;”Ce anume sunt dispus/a sa realizez (sau refuz sa realizez) pentru ca situatia sa evolueze in conformitate cu dorintele mele?”.

Se impune o educatie a gandulurilor pozitive si a atitudinilor demne, senine si nobile, tact si diplomatie in anumite cazuri extreme.

Toata educatia gandului si controlul asupra gandului depind de atentie, detasare si stapanire de sine.

Distribuie acest articol