Puterea Gandului (partea 2)

Gandul isi exercita influenta asupra intregului corp. Durerea mentala slabeste organismul fizic, dar nu mai putin adevarat este ca si corpul influenteaza mintea ; un corp sanatos este barometrul unei minti sanatoase. Cand corpul este bolnav, mintea se imbolnaveste si ea.

Cand suntem furiosi, mintea devine perturbata, fapt care creaza apoi disfunctionalitati la nivelul corpului, datorita intrarii in agitatie a intregului sistem nervos.

Gandul de frica are efectul cel mai inspaimantator asupra fiintei umane. Si alte ganduri cum ar fi cel care genereaza ingrijorarea prelungita, nesiguranta zilei de maine, suspiciunile, invidia, afecteaza organismul, dar nu-l distrug cum il distruge gandul de frica. Frica micsoreaza diamentrul vaselor de sange ca urmare a unei varsari excesive de noradrenalina in sange.

Acest lucru duce la o subalimentare prelungita cu sange arterial a creierului si a altor organe: inima, ficatul, maduva, rinichii, pielea, sistemul nervos, lucru ce poate duce la boli organice, nevroze si psihoze.

Gandul rau sau frica pot fi datorate unor cauze individuale sau generale. Cauza generala o constituie stresul, mult mai frecvent intalnit in zonele urbane, stres cauzat de zgomot, trepidatii, vibratii, aer infectat si intoxicat(smogul).

Corpul este servitorul mintii. El se supune proceselor mintii, fie ca acestea sunt alese in mod deliberat, fie ca sunt exprimate automat. In cazul unor ganduri nesanatoase, corpul se imbolnaveste si ajunge intr-o stare deplorabila, in timp ce la comanda unor ganduri frumoase, corpul infloreste.

Boala si sanatatea, ca si circumstante isi au radacinile in ganduri. Oamenii care traiesc cu frica de a se imbolnavi, sunt oamenii care intr-adevar se imbolnavesc.

Gandurile pure si sanatoase duc la un corp sanatos si viguros. Corpul este un instrument delicat ce raspunde la ganduri, si acestea isi produc efectele , bune sau rele, asupra lui. Daca doriti sa aveti un corp perfect, protejati-va mintea. Daca doriti sa aveti un trup frumos, infrumusetati-va gandurile. Invidia, rautatea si dezamagirea priveaza corpul de sanatate si frumusete.

Cum nu poti avea un corp sanatos, daca nu lasi aerul si soarele sa-ti intre in camera, tot asa un trup sanatos poate fi obtinut numai avand ganduri pozitive, senine si linistite.

Distribuie acest articol